Huisdierenverzekering

Is jouw huisdier verzekerd?

Onze huisdieren maken deel uit van het gezin. We geven ze de beste zorg die er is. Maar ondanks goede verzorging kunnen ze onverwacht ziek worden of medische zorg nodig hebben. Om te voorkomen dat je voor onverwachte ziektekosten komt te staan, kan je een huisdierenverzekering afsluiten. Deze dierenverzekering dekt een groot deel van de dierenartskosten die je voor je huisdier maakt. Je kan een verzekering afsluiten voor je hond, kat, konijn of papegaaiachtige.

Waarom een verzekering?

Een zorgverzekering vergoedt kosten voor zorg en medicijnen. Als je als mens naar de huisarts of het ziekenhuis gaat, wordt een groot deel van de kosten voor medische zorg gedekt. Zo blijft zorg toegankelijk voor iedereen. Bij onze huisdieren werkt dit net zo. Met een huisdierverzekering hoef je je geen zorgen te maken dat je voor onverwachte kosten komt te staan. 

Huisdierverzekeringen vergelijken

Verzekeraars zijn er in verschillende soorten en maten. Bedenk vooraf goed wat voor dekking je voor je huisdier wil en kijk welke verzekeraar welke dekking aanbiedt. Je kan kiezen uit een basisverzekering met verschillende premies. Wil je graag extra dekking voor bijvoorbeeld gebit of reizen? Neem dan een aanvullende dekking hiervoor. Zo kies je een verzekering die het beste bij jouw situatie past.

Dit zijn betrouwbare websites waar je een dierenverzekering kunt afsluiten:

Er bestaan verschillende vergelijkingswebsites die je kunnen helpen bij het vergelijken van verzekeringen. Hou er rekening mee dat deze websites een commissie ontvangen per afgesloten verzekering. 

Heb je vragen over het verzekeren van je dier? Wij helpen je graag. Neem contact op met een van onze assistentes voor meer informatie over verzekeren.

Terug naar algemene informatie